Кулинарни рецепти » Корнишони с морска сол

 Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л:

• 3 с.л. морска сол
• 1,5 кг корнишони
• 1 ч.л. синапено семе
• хрян
• сух цвят от копър
• 1 лист от смокиня
• вишневи листа
• 2-3 аспирина

Начин на приготвяне:

Измиваме добре корнишоните и ги подреждаме в буркана, като между тях слагаме смокиновия лист, копър, синапено семе в торбичка от тензух, хряна и вишневи листа. Най-отгоре поръсваме с морската сол и до долната част на отвора на буркана доливаме със студена вода. Можем да направим венче от вишневи клонки и листа и да притиснем отгоре краставичките.

Запечатваме буркана с капачка и ежедневно го обръщаме няколкократно насам-натам, за да размесим подправките и да помогнем на ферментацията. Може да сложим в буркана 2 аспирина. Съхраняваме туршията на прохладно място.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало