Продукти: (за 4-5 порции)
· 450 г макарони
· 2 скилидки чесън
· 1 к.ч. зехтин
· 2 ч.ч. белени домати от консерва
· 100 г моцарела
· 2/3 ч.ч. настърган пармезан
· 1/2 ч.л. захар
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Леко задушаваме в загрятия зехтин обеления и нарязан на тънки филийки чесън. Изваждаме го с решетеста лъжица и в същата мазнина прибавяме наситнените домати. Готвим като бъркаме, докато зехтинът изплува на повърхността. Подправяме със сол, пипер и малко захар, за да убием възкиселия вкус.
Сваряваме много добре макароните в 3 л подсолена вода. Отцеждаме ги, веднага ги прехвърляме в купа, заливаме със соса, прибавяме нарязаната на кубчета моцарела и наръсваме с настъргания пармезан.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...