Кулинарни рецепти » Френски макарони

 Френски макарони

Продукти:

• 70 г краве масло
• 3 яйца
• 125 мл прясно мляко
• 100 г брашно
• сол, черен пипер
• ситно нарязан магданоз
• галета за формата

Начин на приготвяне:

Бием маслото на пяна. Прибавяме лъжица по лъжица брашното, жълтъците, млякото и подправяме със сол, черен пипер и ситен магданоз.

Разбиваме на сняг белтъците. Прибавяме ги на части към сместа, като внимателно разбъркваме.

Изсипваме полученото тесто в намазнена и поръсена с галета пудингова форма, която слагаме в по-голям съд с вода и варим на водна баня около 30 мин. Когато сместа изстине, я нарязваме на ивички. Поднасяме я с бульон или месна супа.

Автор: Ива Димитрова

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало