Кулинарни рецепти » Огретен с макарони

 Огретен с макарони

Продукти: (за 4 порции)

· 300 г макарони
· 1 глава лук
· 150 г пушени гърди
· 150 г настърган кашкавал
· 1 к.ч. галета
· половин пакетче краве масло
· 2 с.л. брашно
· 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в кипяща подсолена вода и ги отцеждаме.

Приготвяме сос, като разтопяваме половината от маслото и към него прибавяме размитото в студеното мляко брашно, сол и смлян черен пипер, варим до сгъстяване и поръсваме с половината от кашкавала.

Нарязваме лука на ситно, а гърдите на дребни парченца и запържваме за 5 мин като постоянно бъркаме в останалото маслото, което предварително сме загряли. Прибавяме приготвения сос, разбъркваме добре, подправяме на вкус и прибавяме макароните.

Отново разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Поръсваме с останалия кашкавал, размесен с галетата и запичаме за 10 мин в сгорещена фурна. Поднасяме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало