Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети
· сол;
За кюфтенцата:
· 250 г кайма /смес/
· 250 г телешко месо
· 2 яйца
· 3 с.л. галета
· 1 главичка лук
· 1-2 щипки настъргана лимонова кора
· 2 с.л. настърган кашкавал
· наситнен магданоз
· черен пипер, сол
За соса:
· 3 с.л. доматено пюре
· 1 с.л. зехтин
· 1 равна ч.л. червен пипер
· лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребно, смесваме го с останалите продукти за кюфтенцата и оформяме от сместа топчета с големината на орех. Варим ги 10 мин в подсолена вода.
Запържваме доматеното пюре в сгорещената мазнина, отстраняваме съда от огъня и подправяме с червения пипер, лимонов сок и сол на вкус.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги заливаме с приготвения сос. Отгоре разпределяме сварените кюфтенца.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...