Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети или макарони
· 1 главичка лук
· 1-2 скилидки чесън
· 2 с.л. зехтин
· 500 г домати
· 1 с.л. доматено пюре
· 1 с.л. захар
· 3-4 с.л. настърган пармезан
· мащерка, черен пипер, сол
За кюфтетата:
· 400 г телешка кайма
· 2 филии сух бял хляб
· 1 главичка лук
· 1 яйце
· магданоз, черен пипер, сол
· олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с яйцето и накиснатия и отцеден хляб. Добавяме подправките, омесваме и оформяме малки кюфтенца, които изпържваме в сгорещеното олио.
Запържваме в сгорещения зехтин ситно нарязания лук и счукания чесън. Прибавяме обелените и настъргани домати, доматеното пюре, размито в малко вода, захарта, солта и подправките. Сипваме 2-3 с.л. топла вода, захлупваме и задушаваме 1 час на тих огън. Накрая прибавяме кюфтенцата и задушаваме още малко.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Отгоре слагаме кюфтенца със сос и поръсваме с настърган пармезан.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...