Продукти: (за 6 порции)
· 1 пакет оризово фиде или тънки спагети
· 1 с.л. свинска мас
· с.л. олио
· 100 г свинско месо
· 50 г черен дроб
· 100 г пилешко месо
· 2 стръка пресен лук или 1 голяма глава стар лук
· 2 скилидки чесън
· 1 малък патладжан
· 2 чушки
· 50 г праз или целина
· 1/2 ч.л. черен пипер
· 1 с.л. джинджифил
· 1 щипка лют червен пипер
· 2 с.л. соев сос
· 1 с.л. десертно вино
· 1к.ч. бульон
· cол
За соса:
· 1 шепа малки печурки
· 1 с.л. олио
· 1 с.л. брашно
· 200 мл бульон
· 1-2 стръка пресен лук
· 1 ч.л. соев сос
Начин на приготвяне:
Задушаваме в олио нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавяме нарязаното на тънки ивички свинско и пилешко месо, а малко по-късно и нарязания на тънки филийки дроб. Пържим с бъркане.
Добавяме нарязания на кубчета и отцеден патладжан. Пържим малко и прибавяме останалия наситнен зеленчук. Продължаваме задушаването като бъркаме непрекъснато. Поръсваме със сол, лют пипер и настъргания корен джинджифил, наливаме соевия сос и виното и готвим още 1-2 мин.
Добавяме бульон или вода, кратко задушаваме, посоляваме и дръпваме от котлона. Възвираме повечко подсолена вода.
Сваряваме фидето /спагетите/, отцеждаме ги, изплакваме ги със студена вода, връщаме ги на котлона и ги объркваме с 1 с.л. мас. Държим ги на топло.
Загряваме олиото и пържим почистените печурки, наръсваме с брашно и продължаваме пърженето, докато придобият златист цвят. След това ги заливаме с малко бульон, клокваме ги, наливаме соевия сос и кратко готвим, бъркайки непрекъснато.
Разпределяме фидето по чиниите за сервиране, отгоре слагаме месната смес и поливаме със соса.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...