Продукти: (за 1 буркан)
• 2 тиквички
• 1 равна ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 глава лук
• 3 аспирина
• копър
• чесън
• оцет
Начин на приготвяне:
Сипваме в буркан 5 с.л. оцет, добавяме сол, захар, черен пипер на зърна, копър, чесън, лук, нарязан на филийки и аспирините.
Отгоре плътно нареждаме нарязаните тиквички и доливаме буркана с вода.
Затваряме с капачка и обръщаме с нея надолу. Не стерилизираме туршията.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...