Продукти:
• 2 л чист спирт
• 800 г захар
• 500 мл вода
• 15 мандарини
• 2 лимона
• 5-6 гвоздейчета карамфил
• 1 к.л. канела
Начин на приготвяне:
Нарязваме кората на мандарините и лимона на малки парченца. Слагаме ги в стъклен съд, прибавяме карамфила и канелата и заливаме със спирта. Оставяме сместа да престои 5-6 седмици и прецеждаме.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата и го смесваме с прецедения спирт. Разбъркваме и наливаме в бутилки. Оставяме 5 месеца на тъмно и хладно място.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...