Продукти:
• 1 кг ягоди
• 1 кг пудра захар
• 1 л гроздова ракия
Начин на приготвяне:
Посипваме измитите и изчистени ягоди със захарта и ги пасираме. Сипваме 2 л вода и варим 10-15 мин. Прецеждаме сиропа и го оставяме 24 часа да се утаи.
Отделяме само бистрия сироп, смесваме с ракията и наливаме в сухи бутилки.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...