Продукти: (за 5 порции)
• 400 г пресни гъби
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме само пресни гъби с розов отенък. Изчистваме ги от пънчетата и ги нарязваме на тънки филийки. Заливаме с гореща подсолена вода, прибавяме олиото и оставяме да врят на умерен огън.
Щом помекнат, прибавяме размитото в студена вода брашно и варим още 5-6 мин. Накрая поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...