Продукти: (за 5 порции)
• 400 г пресни гъби
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме само пресни гъби с розов отенък. Изчистваме ги от пънчетата и ги нарязваме на тънки филийки. Заливаме с гореща подсолена вода, прибавяме олиото и оставяме да врят на умерен огън.
Щом помекнат, прибавяме размитото в студена вода брашно и варим още 5-6 мин. Накрая поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...