Кулинарни рецепти » Чорба от пресни манатарки

 Чорба от пресни манатарки

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г манатарки
• 2 моркова
• половин глава целина
• 1 корен от магданоз
• 1 корен от пащърнак
• 4 с.л. олио
• 1-2 картофа
• 2 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. кисело мляко
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на малки кубчета целината и морковите. Прибавяме ситно нарязаните корени от магданоз и пащърнак и задушаваме сместа в 2 с.л. олио. Посоляваме и наливаме 1 л гореща вода. Прибавяме гъбите, нарязани на малки парченца, и варим на умерен огън.

След 20 мин слагаме нарязаните на малки кубчета картофи, а след още 15 мин – обелените и настъргани домати.

Отделно правим запръжка от останалото олио и леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката с малко вода и на тънка струйка я прибавяме към чорбата.

Прибавяме и застройката, която сме приготвили от млякото и разбитото яйце. Варим още 5-6 и отстраняваме от огъня. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало