Кулинарни рецепти » Юфка с хрян и яйца

 Юфка с хрян и яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г юфка
· 200 г сварен хрян
· 3-4 домата
· 2 яйца
· 1-2 скилидки чесън
· 1-2 с.л. зехтин
· 100 г овче сирене
· сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.

Нарязваме чесъна на ситно, запържваме го в зехтина и веднага го изваждаме. Добавяме обелените и настъргани домати и варим на умерен огън. Разбиваме яйцата с малко сол и заливаме юфката.

Отгоре разстиламе нарязания хрян и заливаме с доматения сос. Поръсваме с настърганото сирене и запичаме 5-6 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало