Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г кефал
• 500 г дребни картофи
• 2 връзки магданоз
• 30 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• 1-2 с.л. брашно
• сол, лимонов сок или оцет
Начин на приготвяне:
Нарязваме кефала на парчета, посоляваме и го оставяме да стои осолен около 15 мин. След това го овалваме в брашно и го изпържваме от всички страни в сгорещено олио. Нареждаме изпържените парчета в чиния и ги поръсваме с малко ситно нарязан магданоз и с лимонов сок или оцет.
Измиваме 2 връзки магданоз, нарязваме го едро, запържваме в 3-4 с.л. сгорещено масло, след което посоляваме.
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нареждаме около рибата. Заливаме с 3-4 с.л. запържено масло. Между картофите нареждаме букетчета от изпържения магданоз.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...