Кулинарни рецепти » Риба по испански

 Риба по испански

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг риба
• 500 г пресни печурки
• 1 глава лук
• 50-60 г маслини
• 1 непълна ч.ч. олио
• 3-4 домата 1-2 с.л. галета
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на по-дебели парчета, поръсваме я от двете страни с лимонов сок и я оставяме да отлежи 20 мин. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в галетата и я изпържваме в сгорещеното олио.

Изваждаме изпържената риба и в същата мазнина задушаваме последователно едро нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и почистените от костилките маслини. След 10 мин посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.

Разпределяме изпържената риба в чинии за сервиране, заливаме я с приготвения сос и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало