Кулинарни рецепти » Боле с малини и шампанско

 Боле с малини и шампанско

Продукти:

• 1 кг малини
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 бутилка червено вино
• 2 ч.ч. ром
• 1 бутилка шампанско
• 1 бутилка газирана вода

Начин на приготвяне:

Слагаме плодовете в съд за боле и поръсваме със захарта. Заливаме със рома и половината от бутилката вино. Оставяме на хладно за 3-4 часа.

Непосредствено преди поднасяне прибавяме останалото вино, шампанското и газираната вода, които предварително сме изстудили.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало