Кулинарни рецепти » Панирана акация

 Панирана акация

Продукти за 4 порции:

• 16 съцветия от бяла акация /жълтата е отровна/
• 2-3 яйца
• 3 с.л. брашно
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Измиваме добре акациевите съцветия и ги потапяме последователно в брашно, в разбитото яйце и пак в брашно.

Пържим в сгорещената мазнина до златисто. По желание поръсваме панираната акация със сироп от ягоди или малини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало