Кулинарни рецепти » Карамелизиран пъпеш

 Карамелизиран пъпеш

Продукти:

• 1 пъпеш
• захар на вкус

За заливката:

• 1 кофичка кисело мляко
• 4-5 с.л. кафява захар
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• канела

Начин на приготвяне:

Обелваме пъпеша, изчистваме го от семките и го нарязваме на резени, които редим в тавичка. Посипваме със захарта и изпичаме на силна фурна.

Разбиваме млякото с кафявата захар, орехите, канелата и изсипваме върху запечената смес. Връщаме отново, докато се зачерви леко отгоре. По желание прибавяме и яйца.

Сервираме десерта студен, поръсен с ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало