Продукти:
• 2 портокала
• 2 розови грейпфрута
• 3-4 мандарини
• 4 жълтъка
• 50 г брашно
• 350 мл сметана
• 50 г смлени бадемови ядки
• 100 г захар
• 80 мл портокалова водка
Начин на приготвяне:
Обелените плодове нарязваме на четвъртинки, като внимателно отстраняваме бялата ципа. После при-готвяме крема, смесвайки жълтъците, захарта, брашното и смлените бадеми, постепенно наливаме и сме-таната.
Поставяме нарязаните плодове в огнеупорна чиния във вид на цветове, поливаме с крема. Слагаме за около 15 минути във фурната, предварително загрята до 180°С. Преди сервиране поръсваме обилно със захар, напръскваме с портокалова водка и запалваме.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...