Продукти:
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 к.ч. бяло вино
• 6 яйца
• 1/2 к.ч. плодов ликьор
• 350 г бишкоти
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. пудра захар
• 2-3 с.л. сладко от вишни
Начин на приготвяне:
Надробяваме бишкотите на ситно и ги изсипваме във форма за торти. Разтопяваме захарта във виното, кипваме сместа и след това я охлаждаме. Прибавяме бавно към охладения сироп разбитите жълтъци.
Варим на водна баня при непрекъснато бъркане. Когато сместа се сгъсти, отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато изстине.
Ароматизираме така приготвения сос с ликьора и го изсипваме върху бишкотите. Слагаме сладкиша за 2 часа в хладилника, след което гарнираме със сметаната, разбита с пудрата захар, и с изцедените плодове от сладкото.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...