Кулинарни рецепти » Южен сладкиш

 Южен сладкиш

Продукти:

• 200 г краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. брашно
• 4 пресни яйца
• 1 ч.ч. смлени орехи или бадеми
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. ром
• 1 щипка бакпулвер

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото с 1/3 от захарта на пухкав крем. Прибавяме брашното, пресято с бакпулвера, орехите и млякото. Разбъркваме добре.

Разбиваме на твърд сняг белтъците, които предварително сме отделили от жълтъците. Внимателно при непрекъснато бъркане, за да не спаднат, прибавяме към тях 3 с.л. захар. Като продължаваме леко да бъркаме, прибавяме белтъчния сняг към приготвения крем.

Изсипваме сместа в продълговата намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато порозовее. През това време разбиваме на крем четирите отделени жълтъка с останалата захар.

Когато готовият сладкиш малко поизстине, заливаме го с крема и навеждаме тавичката във всички посоки, за да се разстели кремът равномерно.

Оставяме сладкиша да престои един ден, за да изсъхне глазурата и го нарязваме на квадратчета, които нареждаме в подходяща чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало