Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар + 6 с.л. за карамела
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 4 с.л. краве мляко
• отцедените плодове от 1 компот от кайсии
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто от разбитите яйца, брашното с бакпулвера, захарта и ванилията.
Карамелизираме захарта и когато се втвърди, прибавяме маслото. Изчакваме карамелът да се разтопи и нареждаме отгоре отцедените кайсии и орехите.
Разстиламе върху тях тестото и печем в умерено загрята фурна. Обръщаме готовия сладкиш в широка чиния, изчакваме да изстине и сиропираме със сока от компота.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...