Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 с.л. сироп от вишни
• 2 с.л. прясно мляко
• 2 сварени и пасирани жълтъка
• 1 опаковка бисквити за чай или обикновени бисквити
• 2-3 с.л. запечени орехови ядки
• червена боя
Начин на приготвяне:
С дървена лъжица разбиваме маслото със захарта. При непрекъснато интензивно бъркане прибавяме млякото, в което е разтворена боята, и пасираните жълтъци. Към получения пухкав крем прибаваме орехите и бисквитите, които предварително ситно сме счукали или сме смлели с машинка за орехи, и сиропа.
Омесваме добре и правим малки топчета. Нареждаме ги в чиния. С иглички от бор набождаме топчетата две по две, за да наподобяват черешки. По желание топчетата могат да се овалят в шоколадови или захарни пръчици.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...