Кулинарни рецепти » Черешки

 Черешки

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 с.л. сироп от вишни
• 2 с.л. прясно мляко
• 2 сварени и пасирани жълтъка
• 1 опаковка бисквити за чай или обикновени бисквити
• 2-3 с.л. запечени орехови ядки
• червена боя

Начин на приготвяне:

С дървена лъжица разбиваме маслото със захарта. При непрекъснато интензивно бъркане прибавяме млякото, в което е разтворена боята, и пасираните жълтъци. Към получения пухкав крем прибаваме орехите и бисквитите, които предварително ситно сме счукали или сме смлели с машинка за орехи, и сиропа.

Омесваме добре и правим малки топчета. Нареждаме ги в чиния. С иглички от бор набождаме топчетата две по две, за да наподобяват черешки. По желание топчетата могат да се овалят в шоколадови или захарни пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало