Продукти:
• 2 жълтъка
• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 ванилия
• 250-300 г брашно
• мармалад /или шоколад/
• смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, а след това – ванилията и брашното. Замесваме по-твърдо тесто.
С малка лъжичка оформяме жълъдчета, които нареждаме в намаслена тавичка и изпичаме в предварително загрята умерена фурна, като внимаваме да не се препекат. Слепваме ги с мармалад две по две, потапяме ги до половината първо в мармалад /или разтопен шоколад/, а след това в смлени орехови ядки.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...