Кулинарни рецепти » Соленки с кренвирши и сирене

 Соленки с кренвирши и сирене

Продукти:

• 1 пакет готови кори /6 кори/
• 12 кренвирша
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло

Начин на приготвяне:

Разбъркваме натрошеното сирене с едното яйце и белтъка от второто. Почистваме кренвиршите от обвивката. Разтопяваме маслото.

Разстиламе една по една корите с дългата страна към нас. Намазваме с масло, поръсваме леко с яйчната смес и слагаме по един кренвирш в горния и долния край на лявата половина на кората. С дясната половина покриваме. След това навиваме кората от краищата към средата. Там където те се съберат, намазваме с яйчна смес.

Подреждаме така обвитите кренвирши в предварително намаслена тавичка, намазваме ги с останалия жълтък и печем в умерена фурна. Оставяме опечените соленки да изстинат и преди поднасяне разрязваме всяка на осем части.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало