Кулинарни рецепти » Кафяв сос

 Кафяв сос

Продукти:

• 50 г свинска мас
• 50 мл бульон или вода
• 1 с.л. доматено пюре
• 40 г брашно
• 1 глава лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На слаб огън запържваме брашното в разтопената мас, докато стане кафяво. Веднага прибавяме бульона, настъргания на ситно ренде лук и доматеното пюре. Бъркаме, докато заври, и оставяме да се вари на слаб огън, като от време на време обираме пяната и мазнината.

Щом получим желаната гъстота, поръсваме с черен пипер и сол и отстраняваме от огъня. По желание по средата на варенето прибавяме 1 к.ч. червено вино. Поднасяме към печени или варени червени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало