Кулинарни рецепти » Млечен сос с хрян

 Млечен сос с хрян

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. оцет
• 2 с.л. прясно настърган хрян
• сол

Начин на приготвяне:

Размиваме брашното в малко студена вода и изсипваме кашицата във врящото мляко. Варим на тих огън 3-4 мин. Прибавяме хряна, оцета и сол на вкус.

Покриваме съда с капак и отстраняваме от огъня. Оставяме да престои няколко минути и сервираме. Сосът е най-подходящ за варени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало