Продукти:
• 250 г ябълки
• 100 г хрян
• 1 к.ч. доматен сок
• 2-3 с.л. оцет
• 2-3 с.л. червено вино
• 1 с.л. захар
• 3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и почистваме ябълките и хряна и ги настъргваме поотделно на ситно ренде. Поръсваме хряна със захарта и оцета и оставяме да престои 15-20 мин.
След това прибавяме към него виното и настърганите ябълки, а след тях на тънка струйка при непрекъснато бъркане - олиото и доматения сок. Посоляваме приготвения сос и го използваме като заливка за печено телешко и говеждо месо и дивеч.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...