Продукти:
• 2 ч.ч. сладка сметана
• 2 с.л. настърган хрян
• 1-2 с.л. сусамов тахан
• 1 печена малка главичка кромид лук
• 2-3 мариновани гъби
• лимонов сок, захар
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре сметаната на сняг и прибавяме тахана. Пасираме наситнените гъби, кромида, настъргания хрян, прибавяме сметаната и малко лимонов сок и обработваме двете смеси много добре. Овкусяваме и отново пасираме.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...