Продукти:
• 2 с.л. оцет
• 60 г краве масло
• половин глава лук
• 2 с.л. бульон
• 3 жълтъка
• 4 с.л. сметана
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го варим в оцета, към който сме прибавили няколко зърна черен пипер. Разбиваме бульоните и ги смесваме с бульона и оцета с лука.
При непрекъснато биене прибавяме разбитото масло и продължаваме да бием, докато сосът се изглади. Посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок и съединяваме със сметаната.
Поднасяме соса към ястия от риба
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...