Кулинарни рецепти » Сос Холандес

 Сос Холандес

Продукти:

• 2 с.л. оцет
• 60 г краве масло
• половин глава лук
• 2 с.л. бульон
• 3 жълтъка
• 4 с.л. сметана
• черен пипер, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го варим в оцета, към който сме прибавили няколко зърна черен пипер. Разбиваме бульоните и ги смесваме с бульона и оцета с лука.

При непрекъснато биене прибавяме разбитото масло и продължаваме да бием, докато сосът се изглади. Посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок и съединяваме със сметаната.

Поднасяме соса към ястия от риба

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало