Кулинарни рецепти » Сос Винегрет

 Сос Винегрет

Продукти:

• 4-5 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 глава лук
• 1 ч.л. горчица
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Стриваме с вилица жълтъка от твърдо свареното яйце. Прибавяме малко олио и разбъркваме. След това прибавяме малко оцет и отново разбъркваме. Така прибавяме последователно олио и оцет до като се изчерпят.

Скълцваме белтъка много ситно, смесваме го с подправките и прибавяме всичко към соса. Разбъркваме и, ако е нужно, разреждаме с малко студена вода. Поднасяме соса с риба, варено месо, мозък, шунка и др.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало