Кулинарни рецепти » Карамелизирани лукчета

 Карамелизирани лукчета
/Швеция/

Продукти:

• 500 г малки лукчета /арпаджик/
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1-2 с.л. захар
• 1 к.ч. зеленчуков бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лукчетата с вряща вода, изваждаме ги едно по едно и ги обелваме. Сгорещяваме маслото в голям тиган, прибавяме лукчетата, поръсваме захарта и разклащаме тигана върху тих огън, докато лукчетата станат кафяви. Посоляваме, наливаме бульона, захлупваме и задушаваме на тих огън.

Когато лукчетата поомекнат, отстраняваме капака и оставяме тигана на огъня, докато се изпари бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало