Продукти: (за 5-6 порции)
• 600 г шилешко /или агнешко/ месо с костите
• 1 глава целина
• 2 моркова
• 4-5 картофа
• 1 парче прясно зеле
• 3-4 домата
• хрян, черен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, заливаме го с 6-7 ч.ч. студена вода и го слагаме на огъня. Когато водата заври, обираме пяната, посоляваме и прибавяме нарязаните на кубчета моркови и целина.
Щом зеленчуците поомекнат, прибавяме нарязаните на кубчета картофи и нарязаното на ивички зеле.
Варим 30 мин на умерен огън, след което прибавяме обелените и настъргани домати и доваряваме супата още 5-6 мин.
Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер и подпрявяме с настърган хрян, който сме смесили с малко оцет.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...