Продукти: (за 10-12 порции)
• 800 г говеждо месо
• 300 г пушени гърди
• 60 г краве масло
• 1 морков
• 1 глава лук
• 200 г фиде
• 1 стрък праз
• листа от целина, магданоз
• мащерка, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и зеленчуците.
В отворена тенджера под налягане разтопяваме на слаб огън маслото и леко запържваме в него месото. Наливаме 2,5 л вода, прибавяме нарязаните на кубчета пушени гърди, зеленчуците и сол на вкус, възвираме на огъня и обираме пяната.
Затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим ястието 40 мин.
След това прибавяме към готовата супа фидето, което предварително сме сварили в подсолена вода. Поръсваме със ситно нарязани листа от целина, магданоз и джоджен.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...