Продукти:
• 4 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. олио
• 3 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 глава лук
• 1 червена чушка
• 1 морков
• 1 домат
• 1 стерилизирана краставичка
• 80 г шунка
• 80 г сирене
• 50 г кашкавал
• магданоз
• листа от целина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чушката на ситно. Натрошаваме сиренето, а шунката, краставичката, моркова и домата нарязваме на малки кубчета.
Разбиваме яйцата на пяна. При непрекъснато бъркане прибавяме олиото, киселото мляко, пресятото с бакпулвера брашно и малко сол.
Забъркваме гладко тесто и прибавяме към него нарязаните продукти заедно със ситно нарязани магданоз и листа от целина.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 150°С. Първите 35 мин печем кекса само отдолу, а след това още 10 мин отгоре.
Веднага след като извадим кекса от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...