Кулинарни рецепти » Пикантни пилешки крилца

 Пикантни пилешки крилца
/Унгария/

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г пилешки крилца
• 1 голяма глава лук
• 1 ч.л. с връх лют червен пипер
• 1 равна ч.л. сладък червен пипер
• 150 г пушени гърди
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 ч.л.брашно
• 2-3 с.л. течна сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гърдите много ситно и ги пържим в сух тиган. Щом се позапържат и пуснат мазнина, прибавяме ситно нарязаните лук и чесън и ги разбъркваме с лютия пипер. Сипваме 2 с.л. вода и задушаваме, докато поомекнат.

Прибавяме крилцата, разрязани на две и ги позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме, захлупваме и задушаваме на умерен огън.

Отделно размиваме брашното в сметаната и заливаме с тази смес омекналите крилца. Разпределяме ястието в чиниите за сервиране и поръсваме със запържения сладък пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало