Кулинарни рецепти » Пиле във вино

 Пиле във вино

Продукти: (за 4 порции)

• 2 пилета
• 2 с.л. краве масло
• 80-100 г сланина
• 8 малки глави лук
• 150 г печурки
• 2-3 с.л. коняк
• 500 мл червено вино
• 3-4 стръка мащерка
• 1 дафинов лист
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме всяко пиле на 4 парчета, посоляваме и изпържваме парчетата в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина слагаме нарязаната на кубчета сланина, 2 глави ситно нарязан лук, нарязаните на филийки печурки и счукания чесън. Леко задушаваме.

Връщаме месото, наливаме коняка, поръсваме брашното и прибавяме дафиновия лист, мащерката и останалия ситно нарязан лук. Разбъркваме добре, наливаме виното, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Варим на умерен огън, докато месото омекне. Тогава изваждаме месото и продължаваме да варим соса, докато остане наполовина. Заливаме горещото месо с готовия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало