Кулинарни рецепти » Салата от месо и червено цвекло

 Салата от месо и червено цвекло
/Холандия/

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г варено месо
• 2 картофа
• 1 глава сварено червено цвекло
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 ябълка
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 глава лук от туршия
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги, нарязваме ги на кубчета и ги оставяме да изстинат. Отцеждаме свареното цвекло, нарязваме го на кубчета и го смесваме с изстиналите картофи.

Обелваме ябълката, нарязваме я на ситно и я прибавяме към цвеклото и картофите. Прибавяме също ситно нарязаното месо и разбъркваме.

Отделно смесваме зехтина с оцета, черен пипер и сол на вкус. Разбиваме добре и заливаме салатата с тази смес. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, украсяваме с парченца от твърдо свареното яйце и лука от туршията и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало