Продукти:
• 800 г сварено пилешко месо
• 2 моркова
• 2 кисели краставички
• 5-8 манатарки
• 15 г желатин
• 1-2 стръкчета магданоз
• 1 стръкче целина
• мазнина,
• бяло вино
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода.
Разтваряме желатина във вода, следвайки указанията на гърба на пакетчето. После го оставяме на водна баня, но не трябва да кипва.
Разбъркваме с виното и изсипваме в голям съд накъсаното пиле, нарязаните краставички, скълцаните зелении, морковите и гъбите, изпържени в краве или фъстъчено масло. Преценяваме колко вино да долеем към желатина, за да не се стегне.
Разсипваме в мокри чашки и прибираме в хладилника за около 5 часа.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...