Кулинарни рецепти » Пъдпъдъци в желе

 Пъдпъдъци в желе

Продукти:

• 2 пъдпъдъка
• 2 ивици сланина
• 20 г желатин
• 20 г краве масло
• няколко консервирани гъби
• 20 г среда хляб
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 домат
• 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Приготвяме плънка от пастета, нарязаните гъби, натопената в мляко среда от хляб, нарязаните дробчета на пъдпъдъците, черен пипер и сол. Напълваме пъдпъдъците с тази смес и ги обвиваме с тънко отрязаните ивици сланина.

Разтопяваме маслото в тиган и изпържваме птиците от всички страни, като предварително ги поръсваме със сол и черен пипер. Доливаме 1 к.ч. вода, захлупваме и оставяме да се задушават.

Разтопяваме желатина в 500 мл и оставяме да заври на слаб огън, като непрекъснато бъркаме. Снемаме от огъня, подправяме със сол и черен пипер и смесваме с резенчета домат и лимон и няколко гъби.

Изсипваме в две купички, а отгоре слагаме изстиналите и освободени от сланината пъдпъдъци. Наръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме на студено да желират.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало