Продукти:
• 30 едри фурми
• 150 г обелени и смлени бадеми
• 180 г пресята пудра захар
• 1 белтък
• 150 г натурален шоколад за глазурата
Начин на приготвяне:
С остър нож разрязваме фурмите по дължината, разтваряме ги и изваждаме костилката.
С миксер разбиваме захарта и белтъка, после прибавяме смлените ядки. С тази смес напълваме фурмите.
Набождаме ги с клечка и ги топваме в разтопен шоколад, за да се глазират. Оставяме ги да изсъхнат.
Подреждаме готовите фурми в кутии, капсули или увиваме всяка поотделно в красив станиол.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...