Кулинарни рецепти » Орехово парфе

 Орехово парфе

Продукти:

• 3 яйца
• 6 с.л. пудра захар
• 4 с.л. брашно

За крема:

• 5 кофички кисело мляко
• 250 г захар
• 3 яйца
• 3 с.л. какао
• 1 ч.ч. ситно нарязани орехи
• 1 с.л. желатин
• 1 к.ч. сок от вишни

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците за блата със захарта на слаб огън, докато се сгъстят. С останалата захар и 1 с.л. гореща вода разбиваме белтъците на твърд сняг. Прибавяме ги с брашното в жълтъчената смес лъжица по лъжица като ги редуваме.

Намазняваме и набрашняваме тортане форма, изсипваме в нея сместа и я печем в предварително загрята умерена фурна.

Прецеждаме млякото през многослойна марля и заделяме 1 чаша за украса. На водна баня стопяваме желатина.

На слаб котлон разбиваме жълтъците за крема с 2/3 от захарта и какаото. Щом се сгъсти, сваляме от огъня, но продължаваме да бъркаме. Прибавяме млякото и разтопения и изстинал желатин и избъркваме много добре. Прибавяме орехите и разбитите на твърд сняг с останалата захар белтъци. Отново разбъркваме.

Изсипваме крема върху изстиналия блат и оставяме десерта в хладилника да желира. Преди сервиране разбъркваме заделеното мляко с вишневия сок и шприцоваме върху десерта розички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало