Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки репички
• 5 скилидки чесън
• 1 връзка копър
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 ч.ч. вода
• 3 с.л. олио
• сол
• орехови ядки /по желание/
Начин на приготвяне:
Разбиваме киселото мляко с водата и прибавяме счукания чесън, ситно нарязания копър, олиото, почистените, измити и нарязани на малки парченца репички и сол на вкус. Поднасяме таратора студен.
Когато приготвяме таратора с орехови ядки, олиото слагаме накрая, а счуканите орехови ядки поръсваме преди поднасянето.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...