Продукти: (за 4 порции)
• 200 г орехови ядки
• 1 филия сух бял хляб
• 1/2 к.ч. олио
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
В хаванче счукваме ореховите ядки на гъста маслена каша.
Прибавяме накиснатия малко вода и добре изстискан хляб. Прибавяме също така скилидките чесън, които сме счукали отделно с малко сол.
Разбъркваме сместа много добре и я пасираме през цедка, като едновременно капваме по малко студена вода.
Посоляваме прецедената каша, прибавяме олиото и оцета и разреждаме със студена вода до желаната гъстота.
По желание можем да прибавим и една прясна краставичка, нарязана много ситно.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...