Кулинарни рецепти » Супа от зрял боб с масло

 Супа от зрял боб с масло

Продукти: (за 8 порции)

• 400 г зрял боб
• 1 голям морков
• 1 голяма глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 корен от магданоз
• 1 с.л. доматено пюре
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. сметана
• 2 жълтъка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Киснатия 1 нощ в студена вода изчистен фасул изплакваме и отцеждаме. Варим го в тенджера под налягане с 3 ч.ч. вода на силен котлон. Щом винтилът започне да съска, намаляваме котлона и варим още 10 мин.

Оставяме фасулът да изстине в тенджерата, изхвърляме му водата и наливаме 2 л чиста вода. Прибавяме нарязаните на ситно морков, лук, чесън и корен от магданоз, а също размитото в малко вода доматено пюре. Затваряме капака на тенджерата и варим още 30 ми, след като започне да съска.

Изваждаме зеленчуците, пасираме ги, връщаме ги в боба и загряваме, без да позволяваме на супата да заври. Разбиваме жълтъците със сметаната и ги разбъркваме в супата.

Сваляме тенджерата от котлона, посоляваме, прибавяме маслото и наръсваме с ароматните треви.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало