Продукти:
• 250 г сварена леща
• 2 с.л. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. бели стафиди
• малко ром или коняк
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. разтопено масло
• 2 ванилии
• сметана или плодов сироп
Начин на приготвяне:
Сварената леща разбиваме с миксер на пюре и прибавяме към него брашното, бакпулвера, смлените орехови ядки, предварително накиснатите в малко ром или коняк и отцедени стафиди, 1 ч.ч. захар, 4 жълтъка, разтопеното масло, белтъците, разбити отделно с 4 с.л. захар, и ванилиите. Объркваме всичко много добре.
Изсипваме сместа в тортена форма или друг съд, намаслен и посипан с галета. Печем на слаба фурна около 40 минути. Когато изстине, нарязваме пудинга на триъгълни парчета. Гарнираме го със сметана или го заливаме с плодов сироп по желание.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...