Продукти:
• 250 г сварена леща
• 2 с.л. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. бели стафиди
• малко ром или коняк
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. разтопено масло
• 2 ванилии
• сметана или плодов сироп
Начин на приготвяне:
Сварената леща разбиваме с миксер на пюре и прибавяме към него брашното, бакпулвера, смлените орехови ядки, предварително накиснатите в малко ром или коняк и отцедени стафиди, 1 ч.ч. захар, 4 жълтъка, разтопеното масло, белтъците, разбити отделно с 4 с.л. захар, и ванилиите. Объркваме всичко много добре.
Изсипваме сместа в тортена форма или друг съд, намаслен и посипан с галета. Печем на слаба фурна около 40 минути. Когато изстине, нарязваме пудинга на триъгълни парчета. Гарнираме го със сметана или го заливаме с плодов сироп по желание.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...