Продукти:
• 750 г брашно
• 100 г захар
• 25 г мая
• 1 яйце
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 25 г стафиди
• 1 щипка сол
За плънката:
• 500 г извара
• 1 к.ч. изцедено кисело мляко
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 2 яйца
• 150 г стафиди
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното с прясното мляко, прибавяме захарта, яйцето, маята, стафидите и солта. Омесваме добре тестото и оставяме да втасва.
В подходящ съд смесваме изварата, киселото мляко, маслото, яйцата, стафидите, захарта и канелата.
След 30 мин разточваме тестото на кора с дебелина 0,5 см. Отгоре разстиламе приготвената плънка и завиваме на руло.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...