Кулинарни рецепти » Пън торта

 Пън торта

Продукти:

• 250 г пудра захар
• 8 яйца
• 1 с.л. брашно
• 200 г бадеми
• 2 ч.л. какао
• 1 ванилия
• 50 г галета
• 1 к.ч. мармалад
• 1 ч.ч. шоколадов крем

Начин на приготвяне:

Разбиваме 20 мин жълтъците заедно със захарта. Прибавяме брашното и ванилията и продължаваме да разбиваме, докато получим еднородна смес. Слагаме отгоре разбитите на сняг белтъци, сипваме смлените бадеми и галетата и внимателно разбъркваме.

Прехвърляме сместа в правоъгълна тавичка, покрита с намаслена хартия. Печем в умерена фурна, като внимаваме да не се препече. Изваждаме готовия блат заедно с хартията и го слагаме върху мокра кърпа. Намазваме бързо с мармалад и с помощта на хартията увиваме на руло.

Изчакваме рулото да изстине и го покриваме с шоколадов крем. Крема набраздяваме с вилица, за да се получи илюзия на дървена кора. Отгоре заснежаваме тук-там с пудра захар, която ръсим през сито.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало