Кулинарни рецепти » Руло с ябълкова плънка

 Руло с ябълкова плънка

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 3 яйца
• 1 к.ч. пудра захар
• 100 г брашно
• 50-60 г масло
• 50 г стафиди
• 1 белтък
• половин лимон
• канела

Начин на приготвяне:

Разбиваме до побеляване жълтъците с пудрата захар, прибавяме белтъците, разбити на гъст сняг и брашното, като бъркаме непрекъснато.

Изсипваме сместа в тава върху хартия, намазана с масло и я печем около 20 минути в умерена фурна. Обръщаме изпечения пандишпан върху кърпа и отделяме внимателно хартията.

Обелваме ябълките, почистваме ги от семките, нарязваме ги на тънки филийки и ги задушаваме до омекване с маслото. Прибавяме стафидите, лимона и канелата.

Нареждаме сместа върху пандишпана и внимателно навиваме рулото, докато е още топло. Оставяме го да изстине. По желание го намазваме с маслен крем, шоколадова или друга глазура.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало