Продукти:
• 1 кг ябълки
• 3 яйца
• 1 к.ч. пудра захар
• 100 г брашно
• 50-60 г масло
• 50 г стафиди
• 1 белтък
• половин лимон
• канела
Начин на приготвяне:
Разбиваме до побеляване жълтъците с пудрата захар, прибавяме белтъците, разбити на гъст сняг и брашното, като бъркаме непрекъснато.
Изсипваме сместа в тава върху хартия, намазана с масло и я печем около 20 минути в умерена фурна. Обръщаме изпечения пандишпан върху кърпа и отделяме внимателно хартията.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семките, нарязваме ги на тънки филийки и ги задушаваме до омекване с маслото. Прибавяме стафидите, лимона и канелата.
Нареждаме сместа върху пандишпана и внимателно навиваме рулото, докато е още топло. Оставяме го да изстине. По желание го намазваме с маслен крем, шоколадова или друга глазура.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...