Кулинарни рецепти » Коприва с орехи и чесън

 Коприва с орехи и чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г коприва
• 15 ореха
• 20 г краве масло
• 3-4 скилидки чесън
• лимонов сок
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и попарваме копривата. Нарязваме я на ситно и я задушаваме в съвсем малко вода до омекване.

Посоляваме, добавяме маслото, счуканите орехи и смачкания чесън. Подправяме с лимон и черен пипер и разбъркваме. Поднасяме като предястие.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало